U bent hier

IJsland 2017 - Reisverslag Mia en Frans Yperman

Gepost op 27 november 2017 in Reisverslag
Nooit gedacht dat IJsland ons zo ging verbazen

Zwarte rotsformaties gevormd door de vroegere erupties van de vulkanen, de prachtige maar soms moeilijke wandelingen naar 3 uitgedoofde vulkanen, de mooie flora vooral de massale blauwe lupinen en ander kleine bloemetjes zelf orchideeën. De uitsmijters waren wel zalig baden in de Bleu Lagoon, de rit naar de klif waar de papegaaiduikers waren, de 3uren durende tocht om walvissen en dolfijnen te spotten, de sublieme tocht tussen de ijsschotsen van de gletsjer enz.

De toeristische bezoeken eigen aan IJsland en ook af en toe een extraatje van Bjorn onze buschauffeur. De hotels vielen ook goed mee,( voor oudere personen soms een beetje sleuren met de valiezen), en het eten was prima. De picknick s' middags was ook zeer overvloedig. Onze gids was iemand van de bovenste plak, hij gaf veel uitleg, was eer aangenaam in de omvang en had ook veel oog voor de medereizigers die niet overal meekonden om iets alternatief aan te bieden.

Tot slot heb ik Marc nog niet vernoemd. Iemand die zijn reisbureau alle eer aan doet. Hij hielp waar het nodig was, hij ontzag zich niets en entertainen kon hij als de beste.

Wij geven deze reis dan ook een 9 op 10 , het was dan ook een waargenoegen om met De Globetrotter op reis te gaan en het is voor herhaling vatbaar.

 

Zelf ook zin om het mooie ijsland te ontdekken? Twijfel niet langer!

 

Heeft u een vraag? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.