Dag 1
Deinze - Antwerpen - Luxemburg - Straatsburg - Basel - Montreux - de San Bernardino tunnel - St. Vincent. Avondmaal en overnachting in Hotel****.
Dag 2
Ontbijtbuffet. We rijden verder langs Cogne. Hier nemen we een korte stop en genieten we van het spectaculair zicht op de Lillaz watervallen. Samen nemen we een lunch in een agri-toerisme restaurant "Lou Bequet". We genieten van het dorp Cogne met zijn prachtige uitzichten en lokale artikelen. Bij de terugkeer naar het hotel bezoeken we nog het Park Animalier. Avondmaal en overnachting in het hotel****.
Dag 3
Ontbijtbuffet. We bezoeken Castello di Issogne. Dit kasteel valt op door zijn bijzondere decoraties, zoals de smeedijzeren fontein in de vorm van een granaatappelboom. We bezoeken ook het grootste Grotta di Stagionature van Fontina kaas. Het "rijpen", en in geval van kleine productiepartijen ook het "kazen", geschiedt in natuurlijke tufsteengrotten of in ondergrondse ruimten waarin de vereiste versheid en de typische organoleptische eigenschappen van de kaas kunnen worden verkregen. Hier gaan we natuurlijk ook proeven van de seizoensproducten met een glas wijn. In de namiddag genieten we van de Romeinse boog van Augustus, Porta Praetoria, het Romeins theater, Sant'Orso. Avondmaal en overnachting in het hotel****.
Dag 4: Torino
Ontbijtbuffet. Onze uitstap vandaag gaat naar Torino. We bezoeken er de bezienswaardigheden van de stad waaronder de Poorten van de Romeinse stad Augusta Taurinorum (Porta principalis) en de overblijfselen van het middeleeuwse kasteel. De buurt van de Market kenmerkt de Porta Palazzo en het Museum van de Oudheid. Langs de Via XX Settembre kunt u genieten van de overblijfselen van het Romeinse Amfitheater. Piazza Castello is het centrum en het hart van de stad met talrijke monumenten. Dit plein, omringd door arcades, vertegenwoordigt de kern waaruit de stad zich heeft ontwikkeld sinds de Romeinse tijd. In het midden staat de Palazzo Madama, het middeleeuwse kasteel met oude Romeinse poorten en een imposante gevel, die toegevoegd
werden in de 18de eeuw. De belangrijkste hoofdassen zijn de Via Roma, de Via Pietro Micca, de Po Straat en de voetgangerszone Garibaldi (een van de langste in Europa). Er is een aanzienlijk deel aan administratieve en commerciële instellingen en er is het Paleis van de Regionale Raad van de Prefecture, de secretariaten, de Armeria Reale en de Koninklijke Bibliotheek (die werken van Leonardo da Vinci bewaart). We laten u ook genieten van vrije tijd in deze prachtige stad. Avondmaal en overnachting in hotel****.
Dag 5
Ontbijtbuffet. Bezoek aan Fort Bard. Dit is een versterkt gebouw uit de 19e eeuw gelegen op een rotsachtige prominentie boven Bard. Fort Bard is volledig gerestaureerd na vele jaren van verwaarlozing. In 2006 werd het tentoongesteld voor toeristen als het Museum van de Alpen. Het fort ligt aan de ingang van de Valle d'Aosta en is gelegen in een smalle kloof boven de Dora Baltea rivier. Deze kloof is een historische route tussen Italië en Frankrijk. De lunch is voorzien in het huis van Bertolin met een bezoek aan de productie van charcuterie, vers pluimvee, gerookte en gepekelde vleeswaren. In de namiddag gaan we naar Cervina en bewonderen we het Blue Lake en de 4478 m hoge Matterhorn, één van de bekendste bergen ter wereld, gelegen in de Walliser Alpen. De berg is reeds door heel veel mensen beklommen. We bewonderen ook Gola di Busseraille die wel tot 100m diep gaat. Op het einde hebben we de spectaculaire waterval van 36m hoogte. Na dit alles kan je, voor wie dit wenst, genieten van de Thermale baden van Saint Vincent. Avondmaal en overnachting in het hotel****.
Dag 6
Ontbijtbuffet. Het Val Veny is een bergdal in de Italiaanse provincie Aosta. De vallei is uitgesleten door de rivier de Dora di Veny die ontspringt op de 2514 meter hoge Col de la Seigne die de grens met Frankrijk vormt. In het dal, dat behoort tot de gemeente Courmayeur, liggen geen grote permanent bewoonde plaatsen. Aan de noordzijde verheft zich het massief van de Mont Blanc. Er is ook een bezoek aan het heiligdom "Notre Dame de la Guerison". We trekken door tot aan het Meer van Miage. Dit is een meer gevormd door de gletsjers van de Mont Blanc. We genieten van een lunch met lokale producten in een plaatselijke berghut. We bezoeken het Italiaanse Val Ferret richting Entrèves bij Courmayeur en de Col du Grand Ferret. Dit is een zijdal van het Valle d'Aosta. De noordwest helling van het dal wordt gevormd door bergen van het oostelijke Mont Blanc massief met hoge toppen zoals de Grandes Jorasses (4201m) en de Mont Dolent (3819m), waaruit veel gletsjers stromen. Beide kanten van het dal zijn bezaaid met klim- en wandelroutes. Avondmaal en overnachting in het hotel****.
Dag 7
Ontbijtbuffet. We vertrekken terug via de San Bernardino tunnel richting Montreux - Basel - Straatsburg - Luxemburg - Antwerpen - Deinze.